top of page

Over mezelf

Mijn naam is Goffin Anke.

Als basisopleiding heb ik een Bachelor in de verpleegkunde. Volgend hierop deed ik een opleiding tabakologie en rookstopbegeleiding. De opleiding is erkend als een interuniversitaire permanente vorming met getuigschrift binnen de faculteit Geneeskunde.

Na enkele jaren ervaring in het AZ Jan Portaels ziekenhuis doe ik nu consultaties in Beersel in praktijk De Gentsberg. 

  PhotoRoom-20231001-101420.JPG

  Rookstopbegeleiding 

  Samen stoppen met roken.

  01

  Individueel of in groep

  Een tabakoloog weet ongeveer alles over roken en over hoe je ermee stopt. Hij of zij is dus je rookstopcoach. Wat een tabakoloog niet doet, is controleren. Stoppen met roken doe je uiteindelijk toch zelf.

  Begeleiding door een tabakoloog kan op verschillende manieren: individueel, in groep

  03

  Rookstopmedicatie 

  De tabakoloog kent alle mogelijke hulpmiddelen die stoppen met roken voor jou makkelijker maakt. Samen met jou werkt hij aan een rookstopplan op maat waarin hij je vervolgens begeleidt. Aandachtspunten zoals stress, gewichtstoename, voordelen van rookstop en motivatie krijgen de nodige aandacht. Ook na herval ben je welkom bij een tabakoloog. Stoppen met roken is immers een proces van vallen en opstaan.

  02

  Begeleiding op maat.

  Een tabakoloog kijkt naar jouw specifieke situatie en mogelijkheden: wat motiveert je om te stoppen? Heb je al een stoppoging achter de rug? Wat ging toen goed? Wat ging minder goed? Op basis van jouw noden krijg je een begeleiding op maat. Daarnaast passen we 

  04

  Terugbetaling

  De begeleiding door een geregistreerde tabakoloog wordt voor een groot deel terugbetaald. Ook wordt sommige rookstopmedicatie gedeeltelijk terugbetaald. Een tabakoloog kan je hierover informeren.

  TARIEVEN

  Wat kost de rookstop begeleiding door een erkende  tabakoloog?


  Je woont in Vlaanderen

  Je hebt elk jaar recht op 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Als je jaarlijkse aantal uren op zijn, heb je geen recht meer op een financiële tussenkomst van de Vlaamse overheid. Je kan wel nog meer begeleiding krijgen, maar aan een hoger tarief. 

  Bedrag
  Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van je situatie (een verhoogde tegemoetkoming of niet), de soort begeleiding (individueel of in groep) en de duur van de begeleiding.

  Een sessie van 60 minuten individuele begeleiding kost maximaal 30 €.

  Een groep sessie van 60 minuten kost maximaal 4 €.

  Jongeren en personen met een verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten van een voordeliger tarief.

  Je woont in Brussel of Wallonië

  Wat wordt er terugbetaald?

  Bij het 1ste gesprek (min. 45 minuten ) : €30

  Voor het 2de t.e.m. het 8ste gesprek (min. 30 minuten) met maximaal 8 consultaties binnen twee kalenderjaren: €20 per gesprek.

  bottom of page