top of page

Over mezelf

Mijn naam is Goffin Anke.

Mijn academische achtergrond omvat een Bachelor in de verpleegkunde, gevolgd door een specialisatie in tabakologie en rookstopbegeleiding. Deze opleiding is erkend als een interuniversitaire permanente vorming met een getuigschrift van de faculteit Geneeskunde.

Na waardevolle ervaring opgedaan te hebben in het AZ Jan Portaels ziekenhuis, bied ik nu consultaties aan in Beersel, in de praktijk De Gentsberg of online.

  PhotoRoom-20231001-101420.JPG

  01

  Unlocking Freedom: The Power of Hypnosis in Smoking Cessation

  Hypnose kan een waardevolle aanvulling zijn op rookstopbegeleiding, omdat het gericht is op het onderbewustzijn en gedragsverandering kan bevorderen. Hier zijn enkele mogelijke voordelen van hypnose bij rookstopbegeleiding:
   

  1. Diepgaande ontspanning: Hypnose kan helpen om diepe ontspanning te bereiken, waardoor mensen zich meer openstellen voor suggesties en veranderingen.

  2. Veranderen van onderliggende overtuigingen: Hypnose kan helpen bij het aanpakken van diepgewortelde overtuigingen die roken ondersteunen, zoals stressmanagement, zelfbeeld en sociale druk.

  3. Beheersen van cravings: Hypnose kan technieken bevatten om de frequentie en intensiteit van verlangens naar nicotine te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om ermee om te gaan.

  4. Positieve suggesties en visualisaties: Tijdens hypnosesessies kunnen positieve suggesties en visualisaties worden gebruikt om de motivatie te versterken, zelfvertrouwen op te bouwen en een helder beeld te creëren van een leven zonder roken.

  5. Individueel afgestemd: Hypnose kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de persoon die wil stoppen met roken, waardoor het een zeer persoonlijke en effectieve benadering van rookstopbegeleiding wordt.

  Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van hypnose kan variëren van persoon tot persoon en dat het niet de enige benadering voor rookstopbegeleiding is. Het kan het beste worden gebruikt als onderdeel van een algehele aanpak die ook gedragsmatige ondersteuning, educatie, en indien nodig, medische interventies omvat.

  bottom of page